Friluftslivet är underskattat

Löpning är det bästa jag vet, men det finns fler saker i livet som också är roliga att göra. Friluftslivet är väldigt underskattat i dagens stressiga samhälle. Vi jagar vår egna svans konstant i hopp om att hinna till jobbet, hinna med maten eller skjutsa barnen till träningen. Därför tycker jag att mer fokus bör ligga på att varva ner och upptäcka den underbara naturen runt omkring oss istället. Det finns många sätt att göra detta på men oavsett om du gillar långa kvällspromenader eller att vandra i fjällen så är det väldigt viktigt att du har rätt utrustning från början. Att underskatta denna punkt kan innebär direkt livsfara.

Pannlampor och ficklampor är ett måste

Belysning måste man tänka på ifall man tänkt vandra under kvällstimmarna. Att hellre välja att ta mig sig en ficklampa än att inte göra det kan faktiskt rädda ditt liv hur löjligt detta än låter. Inte nog med att du lättare kan upptäcka faror när mörkret har fallit, en ficklampa kan du även signalera med i situationer där du av någon anledning hamnat i en nödsituation. Detta kan inträffa speciellt om du gillar att vandra i fjällen, även om saker och ting kan verka lugnt och säkert till en början så kan detta förändras oerhört snabbt. Om du tycker att en ficklampa är för omständigt att ta med sig så är en pannlampa ett väldigt bra alternativ som du kan sätta runt pannan, smidigt och flexibelt. Tänk på att välja en pannlampa som lyser tillräckligt långt så att denna även kan fungera som en sos-signal om en nödsituation skulle uppstå. De flesta pannlampor kan lysa uppemot 500 meter, och en del modeller klarar betydligt mer än så.